0
Je winkelwagen
0

Wat te doen in deze energiecrisis?

Batterij zonnepaneel 4 - Store your own power

De bezorgdheid over de door Rusland veroorzaakte energiecrisis in Europa neemt toe, nu de gasprijzen blijven stijgen. ‘Maar de race om dit tegen te gaan is ook begonnen’, aldus Sabine Kloos, projectmanager bij EES Europe. Zo wordt de levering van waterstof uit elektrolyse van zonne- en windenergie door het gasnet gezien als een duurzaam alternatief voor aardgas op middellange en lange termijn. Zonnepanelen op batterijen zijn ook ideaal om goed bij te blijven in de energiecrisis. De Duitse distributienetbeheerder Netze BW test momenteel het gebruik van waterstof bij enkele van zijn klanten.

Doorslaggevend is dat de elektriciteit uit zonne- en windenergie de komende jaren aanzienlijk zal moeten toenemen. In Duitsland is daarom vorige week een wetgevingspakket voor de uitbreiding van hernieuwbare energie aangenomen. Het doel is om tegen 2030 een aandeel van 80% groene elektriciteit te bereiken. Dit vereist ook een uitbreiding van de opslagfaciliteiten. In Duitsland zijn er tekenen dat de verkoop van opslagsystemen voor woningen, zoals de bekende “batterijzonnepanelen”, dit jaar weer sterk zal toenemen. Dat voorspellen althans de marktonderzoekers van EuPD Research.

Accu-zonnepanelen en windenergie houden het hoofd boven water in energiecrisis

Naarmate batterijen op grotere schaal worden gebruikt, zal ook de veilige en waardevrije werking ervan steeds belangrijker worden. Om de “zwarte doos batterij” of “black box” batterij te onderzoeken, ontwikkelen sommige bedrijven speciale analysemethoden.