0
Je winkelwagen
0

Dynamische stroomcontracten

Een dynamisch stroomcontract is een type stroomcontract waarbij de elektriciteits- en/of gastarieven rechtstreeks gekoppeld zijn aan de prijzen op de spotmarkt.

BlauHoff opslagsystemen zijn, naast het opslaan van overtollige energie van uw zonnepanelen, perfect voor dynamische energieprijzen. Op de momenten dat de spotmarktprijzen voor energie het laagst zijn, kunt u deze energie opslaan in uw thuisbatterij met behulp van onze eigen slimme hybride omvormers. Zo kunt u deze opgeslagen energie gemakkelijk gebruiken tijdens piekmomenten.
U kunt in de winter tussen 2.00-5.00 uur en in de zomer tussen 13.00-17.00 uur als de zon schijnt vaak goedkoop energie kopen van windmolens op zee, soms zelfs gratis!

Bij een dynamisch energiecontract wordt het dynamische tarief bepaald op de “spotmarkt”, de prijzen veranderen daar elke dag. U betaalt dan aan energieleveranciers van dynamische energietarieven dezelfde prijs die zij zelf betalen.

Een dynamisch energiecontract is een contract van onbepaalde duur, vaak dagelijks opzegbaar en het werkt met uurtarieven. De tarieven van een dynamisch contract variƫren per uur en zijn afhankelijk van vraag en aanbod, waarmee het verbruik en de opwekking en productie van energie worden bedoeld. Meestal betaalt u de kale inkoopprijs op het moment van verbruik, maar dat geldt niet voor alle aanbieders van dynamische energietarieven. Deze energiecontracten worden ook wel flexibele energiecontracten genoemd.

image1 33 - Store your own power