0
Je winkelwagen
0

Vanaf nu kun je bij energieleveranciers zien wat je elektriciteit per uur kost

Eneco-klanten kunnen binnenkort dynamische contracten afsluiten. De elektriciteitstarieven veranderen elk uur en voor gas geldt elke dag een andere prijs. Eneco is de eerste van de grote energiebedrijven die een dergelijk contract aanbiedt. Budget Energie doet dit ondertussen ook.

Op momenten dat er veel zonne- en windenergie beschikbaar is, zijn de elektriciteitsprijzen lager dan op momenten dat dit niet het geval is. Volgens Eneco stelt het dynamische contract klanten in staat om hun stroomverbruik aan te passen.

Ze kunnen de energieprijzen dagelijks volgen in hun app en dan energie verbruiken op momenten dat de prijzen laag zijn. Bijvoorbeeld door de wasmachine aan te zetten of de elektrische auto op te laden wanneer elektriciteit goedkoop is.

Het dynamische contract wordt voortaan aangeboden naast de bestaande variabele en vaste contracten van Eneco. Vanaf oktober kunnen huishoudens met zonnepanelen ook gebruikmaken van zo’n contract.

Vanaf vandaag biedt energieleverancier Budget Energie naast variabele en vaste contracten ook dynamische contracten aan. Huishoudens met zonnepanelen kunnen daar nu al zo’n contract afsluiten.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *