Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Eigenstroomopslaan

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!
OFFERTE AANVRAGEN

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat er nog veel onduidelijk is over thuisaccu’s en stroom opslaan. Daarvoor beantwoorden we hieronder graag de veelgestelde vragen. 

Zeggen termen als ‘batterij zonnepaneel’ ‘hybride omvormer’ of ‘powerwall’ je wel iets, maar nog niet heel veel? Dat is zeer begrijpelijk. Sinds de opkomst van thuisbatterijen voor zonnepanelen zijn deze millieuvriendelijke producten snel in opkomst gekomen. Daarbij kan het natuurlijk voorkomen dat het een en ander nog niet duidelijk is, of dat je vragen hebt. Op deze FAQ pagina vindt je een antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag hier nog niet tussen staan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van eigenstroomopslaan.nl. We staan graag voor je klaar om je verder te helpen met al je vragen over batterijen voor zonnepanelen, omvormers en alles wat daarmee te maken heeft. 

Benieuwd naar het aanbod aan batterijen en omvormers voor zonnepanelen? Bekijk dan het aanbod in onze shop.

Wat is een thuisaccu?

Een thuisaccu is een systeem waarmee u overtollig opgewekte stroom kunt opslaan, om het later te kunnen gebruiken wanneer je dit ergens voor nodig hebt. Met de thuisaccu gaat er dus geen stroom verloren en kunt u zelf reguleren waarvoor u de energie gebruikt. Zo voorkomt heeft u zelf de controle en zullen de energiekosten naar verloop van tijd drastisch verminderen.

‘Batterij zonnepaneel’, Wat is dat?

Als het ware is dit een systeem waarmee je stroom op kan slaan met de energie die je opwekt vanuit zonnepanelen. Deze batterij kun je eenvoudig gebruiken aan huis, vandaar dat het vaak ‘thuisbatterij’ genoemd wordt. Met een batterij gaat overtollige energie niet meer verloren. Je slaat het op in de batterij en gebruikt het op een later moment. Je bepaalt zelf wanneer dit moment is. Ook wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt is een batterij voor zonnepanelen een oplossing. Waar anderen helemaal zonder stroom zitten neemt de batterij dit voor jou op dat moment over.

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

Met de moderne techniek van tegenwoordig gaan batterijen voor zonnepanelen tegenwoordig steeds langer mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het merk waarvoor je kiest is dit per thuisbatterij verschillend. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat merken als BlauHoff maar liefst 10 jaar garantie geven op hun accu’s. Dit is ook meteen de verwachte levensduur van de thuisaccu’s. 

Welk vermogen (KwH) is geschikt voor mijn thuisbatterij?

Een makkelijke berekening is om 1 tot 1.5 keer het vermogen van je geïnstalleerde zonnepanelen te nemen. Heb je bijvoorbeeld 8 panelen van 400wp, dan is dit in totaal 3200wp. Een thuisbatterij van 3,2 KwH tot 4,8 KwH is in dit geval prima. Natuurlijk is dit per persoon verschillend, omdat je visie of doel kan verschillen.
Wil je bijvoorbeeld minimaal drie dagen zonder stroom kunnen functioneren? Dan heb je meer batterijvermogen nodig dan wanneer je alleen in de nacht uw eigen stroom wil gebruiken.
In dit geval kun je het beste het jaarverbruik van je panelen zonder terug levering delen door 365. Dit is uw gemiddelde dagverbruik. Vanuit daar kun je beslissen hoeveel KwH je wilt voor een thuisbatterij. Het aantal KwH is trouwens gemakkelijk uit te bereiden door er een extra batterij aan toe te voegen. Dit is slechts 5 minuten werk.
Kortgezegd zijn de wensen voor iedereen anders. Over het algemeen zijn zonnepaneel batterijen, ofwel thuisbatterijen met 5 KwH en 10 KwH het meest voorkomend.

Wat zijn de voordelen van een batterij voor zonnepanelen?

– Je kunt profiteren van het opwekken van je eigen groene energie als je zonnepanelen op je dak hebt. Zo ben je tevens voorbereid op een energiezuinige en duurzame toekomst.
– De energierekening zal aanzienlijk omlaag gaan. Dit omdat je meer van de door je zonnepanelen geproduceerde stroom die opgeslagen zit in de thuisaccu gaat gebruiken en minder van het energienet.
– Je bent grotendeels onafhankelijk van energieleveranciers, ook op momenten van een energietekort. 
– Je bent actief bezig met milieu verbetering en gaat klimaatverandering tegen als de thuisbatterij milieuvriendelijk is.
– Leef je off grid of woon je in een afgelegen gebied? Dan is een accu voor zonnepanelen thuis ideaal als je in een deel van je eigen energiebehoeften wil voorzien.
– Een accu bij je thuis kan perfect gebruikt worden voor het opslaan van energie uit je zonnepanelen. Ook is het een goede back-up voor het geval dat de stroom uitvalt of wanneer er sprake is van een storing binnen het netwerk..
– Een thuisbatterij is de perfect combinatie met zonnepanelen. Beter gezegd; Het is aan te raden om een thuisbatterij aan te schaffen als je zonnepanelen op het dak hebt staan of dit overweegt. Eigenstroomopslaan.nl helpt je hier graag bij.

Welke merken verkoopt eigenstroomopslaan.nl?

Op dit moment verkopen wij de volgende merken:
Abb-Fimer
BlauHoff
BMZ
BYD
Deye
Growatt
Huawei
LG
SAJ
SMA
SolarEdge
Solax
Sungrow
SunSynk

Kun je een thuisbatterij het hele jaar door gebruiken?

De thuisbatterijen voor zonnepanelen zijn er niet voor gemaakt om hele lange periodes in de herfst of zomer stroom op te slaan om daar uiteindelijk de gehele winter mee te besteden. Deze kunnen wel voor een kortere periode ingezet worden. De meeste thuisbatterijen kunnen ongeveer één of enkele dagen een huishouden van stroomverbruik voorzien. 

Wat zijn vooruitstrevende merken voor een batterij zonnepaneel?

Bij eigenstroomopslaan.nl bieden we je een ruim aanbod aan verschillende merken. Een aantal zijn al langer op de markt, andere zijn relatief nieuw. De nieuwe merken zijn vaak erg innovatief en maken gebruik van de moderne technologie, waardoor de batterij voor zonnepanelen tientallen jaren mee kan gaan. Hiernaast bieden ze vaak ook nog eens een garantie van wel 10 jaar. Dit geldt voornamelijk voor het merk BlauHoff, maar ook het merk Deye is van goede kwaliteit, gaat lang mee en biedt een lange garantieperiode. 

Hoe weet je of een omvormer High of Low voltage is?

Als je een hybride omvormer naar wens hebt gevonden en je weet niet of hij Low voltage of High voltage is, raden we je aan om te kijken bij de specificaties onder  Batterijspanningsbereik (V). Als daar bijvoorbeeld 100-660 staat is het een High Voltage omvormer. Als er staat 48-52, dan is de inverter geschikt voor Low Voltage. In principe leveren wij geen omvormers, maar voor nood kunnen we u of uw installateur altijd helpen.

nl_NLNederlands