0
Je winkelwagen
0

Subsidie voor barnevelders die willen investeren in thuisbatterij om zonne-energie op te slaan

Batterij zonnepaneel 1 - Store your own power

Barneveld gaat met subsidies bewoners stimuleren om een woning of buurtbatterij te kopen. Hiermee kan duurzaam opgewekte energie van zonnepanelen worden opgeslagen.

De gemeente neemt de aanschaf van de thuisbatterij op in de regels voor de lening Toekomstbestendig Wonen die Barnevelders kunnen afsluiten om hun woning te verduurzamen. “Energieopslag is vooral belangrijk bij zonne-energie omdat zonnepanelen alleen overdag energie leveren. Het gebruik van thuisopslag vermindert de druk op het elektriciteitsnet”, reageerde de gemeenteraad begin dit jaar op een oproep van de VVD en ChristenUnie om de thuisbatterij als mogelijkheid op te nemen bij de duurzame lening.

Druk op het elektriciteitsnet

Netbeheerder Liander meldde onlangs dat er grote druk is op het elektriciteitsnet in Barneveld. Wegens spannings- en capaciteitsproblemen kan tijdelijk niet worden voldaan aan alle verzoeken van grote verbruikers om hernieuwbare elektriciteit te verbruiken en terug te leveren. In de komende jaren moet het netwerk worden verbeterd om de problemen op te lossen. Liander verwacht de werkzaamheden in 2024 af te ronden.

Gebruik van thuisopslag vermindert druk op elektriciteitsnet

Bent u zelf geïnteresseerd in een accu zonnepaneel of powerwall? Bekijk dan het aanbod in onze winkel of kijk op de site van een van onze partners voor meer informatie. Het opslaan van zonne-energie met uw zonnepanelen kan ook subsidies krijgen in uw regio.