Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Eigenstroomopslaan

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!
OFFERTE AANVRAGEN

Flexibele tarieven

Wat zijn flexibele energietarieven en waarom juist interessant in combinatie met een thuisbatterij?

Flexibele energietarieven zijn de energietarieven die per dag en per uur verschillen en gebaseerd zijn op de inkoopprijzen van energie op de stroom- en gasbeurs. Stroomtarieven zijn elk uur anders en zijn op momenten van veel aanbod denk aan aanbod van zonne-, of windenergie ontzettend laag of zelfs negatief!

Je hebt natuurlijk niks aan een laag stroomtarief op momenten dat je het niet gebruikt of nodig hebt, maar wat als je het voordelig kunt inkopen, thuis op kunt slaan en op een later moment kunt gebruiken of tegen een hoger tarief kunt verkopen…..?

Juist daarom is een thuisbatterij een fantastische oplossing! Ook op momenten als er geen zon is of als je zelfs helemaal geen zonnepanelen hebt en je toch wilt profiteren van voordelige stroom!


Met de flexibele tarieven in combinatie met een thuisbatterij kun je inspelen op de voordeligste stroomprijzen door dagelijks je verbruik, laad en ontlaad momenten af te stemmen op de verschillende tarieven. Op deze manier kun je je energierekening verlagen.

Wat de energietarieven per uur of per dag zijn, kun je bij de meeste leverancier die flexibele tarieven aanbieden 24 uur vooraf inzien.

Een goede hybride omvormer heeft de mogelijkheid diverse laad en ontlaad momenten vooraf te programmeren. Deze mogelijkheid en het aantal in te stellen momenten is sterk afhankelijk van het merk en type. Wij adviseren hier graag de Sunsynk of Deye hybride omvormers.


Voordelen flexibele tarieven in combinatie met een thuisbatterij systeem.

 • Je hebt de mogelijkheid om altijd de voordeligste tarieven per dag/per uur te gebruiken en je batterij mee op te laden.
 • Je hebt de mogelijkheid om voordelig ingekochte stroom op een later moment tegen een hoger tarief te verkopen.
 • Je betaalt de beursprijs voor stroom.
 • De beursprijs is openbaar, dus controle is mogelijk.
 • Alle klanten betalen hetzelfde tarief, ongeacht hoelang zij al klant zijn.
  Het kan zijn dat je bewuster om zult gaan met je energieverbruik, omdat je hier veel mee bezig bent als je wilt profiteren van de tarieven.

Nadelen flexibele tarieven

 • Een contract met flexibele tarieven is niet af te sluiten zonder een slimme meter.
 • Je ontvangt nooit een welkomstkorting. Zo’n korting kan de energierekening lager maken.
 • Je betaalt relatief hoge vaste leveringskosten. Om te besparen moet je dan dus wel afnemen tegen gunstige energietarieven.
 • Kan je meer tijd kosten dan je wilt: als je een contract hebt met flexibele tarieven, kan het zijn dat je erg veel bezig bent met het controleren van de energietarieven.
 • Als de tarieven minder gunstig zijn op momenten dat je energie afneemt, kan het zijn dat je alleen maar een hogere energierekening hebt door deze tarieven.
nn_NONorsk nynorsk