Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Eigenstroomopslaan

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!
OFFERTE AANVRAGEN

Energiecrisis, geen last van; ik gebruik de meeste stroom als de prijs laag is’

Wat te doen tegen de hoge energieprijzen? Neem een dynamisch energiecontract, roepen mensen die zo’n overeenkomst hebben. ‘Ik kijk eerst naar de stroomprijs voordat ik de vaatwasser aanzet.’

Martin Veld-kamp kijkt naar de app yan stroomleverancier Zonneplan waar de stroomprijzen per uur staan ver- meld. Als hij nu – na het avond- eten-de vaatwasser aanzet, kost een kWh elektriciteit 30 cent, over zes uur nog maar een dubbeltje. De 32-jarige Zwollenaar woont alleen in een appartement en heeft alle ruimte om te bepalen wanneer de wasmachine moet draaien.. Dus ik programmeer de vaatwasser dat-ie dán gaat draaien. Met de wasmachine precies hetzelfde.”

Een jaar geleden heb ik een dynamisch energiecontract genomen. Kort na de Russische inval was de elektriciteitsprijs even heel hoog, dat merk je dan direct en heel even twijfelde ik of ik geen fout had gemaakt, maar die hoge prijzen duurden maar even.” Daarna was het veel goedkoper. Ik betaal nu tussen de 5 en 10 euro aan elektriciteit per maand, of ik krijg geld terug, ik heb het gevoel dat ik zelf de prijs van elektriciteit in de hand heb. Met de vermindering energiebelasting had ik vorige maand een rekening van 1 cent.”

Bedrijven die dynamische contracten aanbieden, kopen de elektriciteit op de dagmarkt in. Ieder uur wisselt het tarief, afhankelijk van de vraag en het aanbod van groene stroom van zon en wind. Wie een dynamisch contract heeft, krijgt een dag van tevoren een overzicht via een app wat de tarieven worden.,,Vaak is het tussen de middag goedkoop en ‘s avonds als iedereen thuiskomt,. de lichten aandoet en gaat koken dat stijgen de prijzen weer.” Naar schatting hebben inmiddels tienduizenden Nederlanders een dynamisch contract.

Exacte cijfers zijn er nog niet T zichthouder Autoriteit Consument & Markt ziet de trend en brengt momenteel in kaart hoe veel mensen inmiddels een dergelijk contract hebben en of het te zicht voldoet.

De grootste energiebedrijven kenen gedurende de dag één t rief, dat tegenwoordig voor drie maanden vaststaat. De energie prijzen op de internationale m dalen, maar het gros van de Nederlanders merkt daar nog niks van. Sterker: energiereus Vatten fall kondigde deze week aan dar tarieven voor consumenten per 1 januari nog verder stijgen. Mar tin Veldkamp hoorde het nieuws met lichte verbazing aan. Hij betaalt deze maan gemiddeld 21 cent voor een kWh elektriciteit. Grote energiebedrijven vragen anderhalf tot vier keer meer, In de prijs zit hun winst en een risico-opslag. ,,Bizar dat veel mensen nog zo’n hoge energierekening hebben. De energieprijzen zijn sterk gedaald. Die energiebedrijven moeten toch helemaal binnenlopen?

Afgelopen zomer was de p een paar keer negatief. Dan krijg dus geld als je stroom afneemt. Fascinerend. Ik heb alles aangezet de tv, spelcomputer, lampen, alles Dat leverde natuurlijk geen kap.

Share
nl_NLNederlands