0
Your Cart
0

Energiebedrijf Eneco lanceert dynamische energiecontracten

ANP 460256846 - Store your own power

Energiebedrijf Eneco gaat als eerste van de grote energieleveranciers ook dynamische contracten aanbieden, waarbij de elektriciteitstarieven elk uur veranderen en aardgas elke dag een andere prijs heeft.

Dit schrijft De Telegraaf vandaag.

Start-ups die al op de markt zijn

Eneco, met meer dan twee miljoen klanten, loopt voor op Essent en Vattenfall in een markt waar start-ups al enige tijd werken met ‘day ahead prices’. Eneco’s variabele en vaste contracten blijven ook bestaan naast het dynamische contract.

Selina Thurer, hoofd klantorganisatie bij het Rotterdamse energiebedrijf, legt de keuze voor het nieuwe contract uit aan de krant:

“Onder invloed van de energiecrisis zagen we dat veel klanten behoefte hadden aan zekerheid. Maar een deel wil meebewegen met die prijs en meer risico nemen.” Uit onderzoek bleek dat meer dan 3% van de klanten een dynamisch contract wil.

Tijdens de energiecrisis was het niet langer mogelijk om een vast energiecontract af te sluiten, maar nu zijn er weer jaar- en driejarige contracten op de markt.

Voordelen en risico’s

Met de dynamische prijs, die een dag van tevoren zichtbaar is, kunnen huishoudens vooruit plannen wanneer ze elektriciteit en gas het goedkoopst kunnen verbruiken.

Een voordeel is dat een accuauto automatisch kan opladen op het meest gunstige moment via de app. Maar de Consumentenbond waarschuwde eerder al dat je goed voorbereid moet zijn op prijsschommelingen. De prijs kan bijvoorbeeld ook plotseling stijgen.

Bron: rtlnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *