Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Eigenstroomopslaan

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!

Uw webshop voor thuisbatterijen voor zonnepanelen!
OFFERTE AANVRAGEN

WAT TE DOEN IN DEZE ENERGIECRISIS?

De bezorgdheid over de door Rusland veroorzaakte energiecrisis in Europa neemt toe, en de gasprijzen blijven stijgen. ‘Maar de race om dit tegen te gaan is ook begonnen’, aldus Sabine Kloos, projectmanager bij EES Europe. Zo wordt de toevoer van waterstof uit elektrolyse van zonne- en windenergie door het gasnet beschouwd als een duurzaam alternatief voor aardgas op middellange en lange termijn. Ook batterij zonnepanelen zijn ideaal om goed overeind te blijven in de energiecrisis. De Duitse distributienetbeheerder Netze BW test momenteel het gebruik van waterstof bij enkele van zijn klanten.

Doorslaggevend hierbij is dat elektriciteit uit zonne- en windenergie in de komende jaren sterk zal moeten toenemen. In Duitsland is daarom vorige week een wetgevingspakket voor de uitbreiding van hernieuwbare energie aangenomen. Het doel is om in 2030 een aandeel van 80 procent groene stroom te realiseren. Daarvoor is ook de uitbreiding van opslagfaciliteiten nodig. In Duitsland zijn er tekenen dat de verkoop van residentiële opslagsystemen zoals de welbekende ‘batterij zonnepanelen’ ook dit jaar weer sterk toeneemt. Dat voorspellen althans de marktonderzoekers van EuPD Research.

Batterij zonnepanelen, en windenergie houden je staande in de energiecrisis

Naarmate batterijen op grotere schaal worden gebruikt, zal ook hun veilige en waardevaste werking steeds belangrijker worden. Om in de “zwarte doos-batterij” ofwel ‘black box’ batterij te kunnen kijken, ontwikkelen sommige bedrijven speciale analysemethoden.

Share